CAPITAL CORP. SYDNEY

73 Ocean Street, New South Wales 2000, SYDNEY

Contact Person: Callum S Ansell
E: callum.aus@capital.com
P: (02) 8252 5319

WILD KEY CAPITAL

22 Guild Street, NW8 2UP,
LONDON

Contact Person: Matilda O Dunn
E: matilda.uk@capital.com
P: 070 8652 7276

LECHMERE CAPITAL

Genslerstraße 9, Berlin Schöneberg 10829, BERLIN

Contact Person: Thorsten S Kohl
E: thorsten.bl@capital.com
P: 030 62 91 92

For help call US Flag +03-67335200 or Email Us

Algemene voorwaarden van BOARDROOM RENTAL POLICY | Board management software

Uncategorized

Chamber Boardrooms is beschikbaar aan gebruik bij huurbasis. Kameractiviteiten hebben voorrang op allemaal andere boekingen. Het gebruik van een kamers mag het gebruikelijk werk betreffende de kamermedewerkers niet hinderen. In alle promoties plus mededelingen met betrekking tot de vergadering / de evenement van de bedrijf, mag de gegevens van het Brandon-kamer enkel als vergaderlocatie worden gebruikt. Elk verzoek aan het Brandon-kamer vanwege uw vergadering / evenement te ondersteunen, te promoten of te sponsoren alsof goed te keuren, dienen eerst word goedgekeurd sedert de Brandon-kamer. Elke promotie of verkoop van spullen of diensten tijdens jouwe vergadering moet eerst belanden goedgekeurd door de Brandon-kamer. Elke uitnodiging die werd gedaan voordat de nieuwsmedia ter dekking van uw vergadering / evenement in de Brandon-kamer moet eerst worden goedgekeurd door het Brandon-kamer.

management board

  • Bevestiging. Boekingen zijn niet bevestigd alsof gegarandeerd tot een door de Ruimte ondertekende Boardroom-overeenkomst is ontvangen. U ontvangt een bevestiging voor uw boeking zodra de overeenkomst is ontvangen.
  • Beschikbaarheid. Boardroom-boekingen zijn beschikbaar op fundament van wie het eerst komt, de eerst maalt. Alle gasten moeten het kamer verlaten op alsof vóór de aangegeven eindtijd vermeld boven het contract. Ruimte voordat de directiekamer wordt louter geboekt aan de aangegeven tijden. De Brandon Kamer van Koophandel behoudt zichzelf het recht voor door de directiekamer te annuleren. In geval van annulering door een Kamer, belanden de kosten van het boeking niets in rekening gebracht. Een Kamer behoudt zich eveneens het recht voor de verhuur betreffende de bestuurskamer naar bizar goeddunken te weigeren.
  • Betaling. Brandon-kamerleden dat de directiekamer huren, inslikken gefactureerd belanden. Leden moeten een goede reputatie hebben bij een Kamer. Niet-leden moeten hun huur betalen voorafgaand aan, of op de dag van hen boeking.
  • Annuleringsbeleid. Bij annulering tot 48 uur aan het reserveren wordt 50% van het totale huursom in rekening gebracht. Aangaande annuleringen binnen 24 uur na reservering wordt 100% van de totale huursom in rekening gebracht. De Kamer behoudt zich ook het recht voor om een kamerhuur voor Chamber-evenementen te annuleren.
  • Opstelling. De vergaderruimte op een bovenste verdieping is acceptabel voor 18 directiekamers. Een vergaderruimte beneden is passend voor maximaal 10 boardroom-stijl. Tabellen mogen niet belanden verplaatst zonder voorafgaande toestemming. De organisatie die de ruimte huurt, is verantwoordelijk voordat het aangroeien, opruimen plus zorgen dat het pand goed werd beveiligd als de ruimte niet toegankelijk is. De kamer moet in dezelfde staat word achtergelaten wanneer waarin die is ontdekt.
  • Eten en drinken. Koffie en thee zijn te koop (inclusief roerstokjes, room, suiker, koffiebekers). Andere benodigdheden zijn de verantwoordelijkheid van de huurder (dwz borden, bestek, servetten, enz. ) De kamer biedt geen cateringdiensten, toch er management board kan een lijst met leden worden verstrekt. Let bij: voedsel plus benodigdheden deze zich in uw keuken bevinden, behoren zelfs de Brandon-kamer en is niet beschikbaar voor de klanten voor gebruik.
  • Toegang plus beveiliging. Beslist sleutel zijn nodig om toegang erbij krijgen zelfs 8: 30 of gelijk 17: 00 uur. Dit sleutel dienen uiterlijk vanwege 17: 00 uur bij het kantoor van een Kamer word opgehaald. Sleutels moeten het volgende dag naar u kantoor van de Kamer worden teruggestuurd (of tenzij anders overeengekomen. ) Wanneer de sleutel verloren gaat, zal de huurder beslist verloren sleutelprijs van $ 50 oplopen en beheersen de privileges voor verhuur van de kamer belanden ingetrokken. Aangaande gebruik met het gebouw na 17. 00 uur is u van groot belang dat het gebouw te allen tijde veilig is. Een enige toegang na 17: 00 zou worden sinds de 11 th Street Building Entrance. Jullie moet een begeleider aangaande de deur hebben ondertussen de deur is ontgrendeld. Laat de deur van de uitgang niet open staan. Dat zou de ellende moeten oplossen van personen die geen deel uitmaken van het vergadering die het gebouw binnenkomt.
  • Het schoonmaken. Een huurder van de directiekamer gaat ermee akkoord allemaal verantwoordelijkheid met zich te nemen voor de netheid van de directiekamer plus deze terug te brengen naar een staat waarin deze zich bevindt: de afval dienen worden weggegooid in de daarvoor bestemde ruimte, alle vuile vaat dienen worden schoongemaakt en de stoelen moeten op hun juiste plaats worden teruggebracht rond de tafel betreffende de directiekamer.
  • Aansprakelijkheid. Het is erg wel verstaan dat de Brandon Ruimte van Koophandel op genkel enkele manier verantwoordelijk ben voor persoonlijk letsel, achterstand aan eigendommen of meerdere aansprakelijkheden dat kunnen voortkomen tijdens u gebruik betreffende hun faciliteit. Huurder gaan ermee akkoord de vrijwaring vrij te geven en de Brandon Kamer van Koophandel en de verhuurder, de Brandon Kamer met Koophandel, aansprakelijk te houden aan dergelijke achterstand.

De huurder gaat ermee akkoord alle aansprakelijkheid bij aanvaarden voor de acties van is / haar gasten. De huurder en gasten werd gevraagd om de eigendom van Brandon Chamber alsof Commerce bij respecteren. Allemaal artikelen (voedselproducten, benodigdheden, incidentele effecten) deze niet rechtstreeks door de huurder word verstrekt, worden geacht te behoren tot Brandon Ruimte van Koophandel en haar personeel en zijn daarom niet toegankelijk voor huurder en gasten. Huurders zijn aansprakelijk voor eventuele schade aan een faciliteiten plus / alsof inhoud plus inrichting. Allemaal schade moet onmiddellijk bij de kamermedewerkers worden gemeld. Van Room Renters wordt verwacht datgene zij alle reparaties plus vervangingskosten van eventuele achterstand aan een faciliteit zelf en / of een inhoud daarvan dekken. Huurders zijn niets om items achter bij laten in de directiekamer, keuken of kelder. Alle items die niets behoren tot de Kamer van Koophandel moeten worden verwijderd eruit het gebouw wanneer een huur ben voltooid. Het Kamer van Koophandel zijn niet aansprakelijk voor verloren of beschadigde items deze achterblijven in het gebouw van de Kamer. Schakel de lichten uit als u weggaat.

Post a comment